Virágok Városa Debrecen – művészeti fesztivál kerül megrendezésre szombaton

A DEMKI első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezi meg ingyenes tavaszi művészeti fesztiválját 2022.05.21-én szombaton 10 és 18 óra között a Dósa Nádor téren.

Számtalan műfaj, zene, tánc, ének és prózai műsorszámok gazdagítják a nap programját, ahol neves debreceni formációk, amatőr és profi művészek váltják egymást a színpadon egész nap, délután pedig először mutatkozik be városunkban Németh Hajnal Aurora divattervező, aki az autentikus magyar népviseletek újra gondolásából született ruhákat és ékszereket prezentál egy különleges előadás keretein belül. A produkciót a Hajdú Táncegyüttes tagjai mutatják be.
Az egész napos program kavalkád kiemelt része lesz továbbá a képzőművészeti vonal, hiszen szándékaink szerint a Dósa nádor tér teljes hosszában „Art- flore sétány” elnevezésű alkotó teret hozunk létre. Húsz fiatal képzőművészt, festőt, grafikust invitáltunk meg, hogy élményfestés formájában jelenítsék meg, mit jelent számukra a tavasz, a virágba borult Debrecen.
A művészi alkotások elkészülte után a kiállítási anyag a nyáron megrendezendő Virágudvar programunkon kerül bemutatásra.
Kicsik és nagyok bekapcsolódhatnak a munka folyamába, hiszen linómetszés, zsugorka készítés, kézműves foglalkozás várja az alkotni vágyókat.
Népművészeti, kézműves vásárunkon különleges apróságokat vásárolhatnak az érdeklődők, fazekas bemutatóban gyönyörködhetnek, lesz virágos arcfestés és a forgatagban megéhezők számára minifánkot, Churros-t, lángost kínálunk limonádé különlegességekkel, fröccsel, üdítővel, kávéval.

Aki egy vidám hangulatú, élményekben gazdag, tartalmas programra vágyik, azt szeretettel invitáljuk május 21.-én 10 órától a Dósa nádor térre.

 
Facebook Esemény: https://fb.me/e/1pbPFcyBp

Ez is érdekelhet