A héten is hullámzik az üzemanyagok ára, előbb drágul, majd olcsóbb lesz

Ezen a héten minimálisan változik az üzemanyagok ára, ami először emelkedésben, aztán csökkenésben mutatkozik. Július 30. szombat déltől már csak magánszemélyek, taxisok és mezőgazdaságban tevékenykedők tankolhatnak a 480 forintos ársapkával, a céges autókra is piaci ár vonatkozik már.

Augusztus 3-án emelkedtek az árak, hiszen a benzin literenként bruttó 7 forinttal, a gázolaj pedig 9 forinttal kerül többe. Így egy liter 95-ös benzin piaci ára 699,9 forint/liter, a gázolajé pedig 746,9 forint/liter átlagosan.

Október 9: 9 forintos benzin és gázolaj átlagár emelkedés
Shell benzinkút a Böszörményi út elején, a Google Utcakép 2019. júliusi felvételén. Ekkor még 411,9 forintos benzin és 413,9 forintos gázolajár mellett.

Ezt követően pénteken, augusztus 5-én kismértékű csökkenés tapasztalható majd. Ekkor a benzin literenként 8 forinttal, a gázolaj 9 forinttal kerül majd kevesebbe. Így a hétvégére az átlagárak a 95-ös benzin esetén már 691,9 forint/litert, a gázolajnál pedig 737,9 forint/litert jelentenek majd.

Az árváltozás egyre több szereplőt érint, hiszen a céges autók is a piaci áron tankolnak már. Ez nem csak a céges felhasználású autókat érintheti. Ha valaki autót kölcsönöz, vagy éppen hosszútávon lízingel, hiába magánszemélyként használja, mivel cég nevén van a forgalmi engedély, bizony piaci áron tankolhat.

Nem szolgál ki lakossági ügyfeleket az egyik Shell kút

Az elektromos autósoknak sem feltétlenül jobb a helyzet, hiszen augusztus 1-től él a “rezsicsökkentés” csökkentése, azaz havi 210 kW fogyasztás felett közel kétszer annyiba kerül az áram, így az otthoni töltések is megdrágulhatnak.

Már lehet szavazni az év elektromos autójára

Ez is érdekelhet