A Telekom használt telefonok értékesítésébe kezdett

Egyre inkább előtérbe kerülnek a használt, felújított készülékek Magyarországon is. Ennek oka kisebb részben a környezetvédelem, nagyobb részben pedig az új készülékek magasabb árszintje.

Magyarországon a felújított készülékek piacát nagyobb mértékben az eMAG-hoz tartozó Rejoy nyitotta meg 2022-ben, amely nem csak felújított készülékeket árul garanciával, hanem az is vállalja, hogy a felhasználóktól felvásárolja a készülékeiket. Ezt követően idén az Euronics is elkezdett használt Apple telefonokat árulni, míg a Samsungnál a ReGalaxy program indult be. Most újabb nagy szereplő, a telekom kezdte meg a használt készülékek értékesítését.

A Telekom használt telefonok értékesítésébe kezdett

Október 2-től a saját webshopjában kínálja a Telekom a különböző használt, de bevizsgált és felújított készülékeit. Ezek a készülékek típustól függően 56 pontos műszaki teszten esnek át és szükség esetén cserélik a szükséges alkatrészeket, törlik az eszközön lévő adatokat, illetve elvégzik a szoftverfrissítést, végezetül pedig fertőtlenítik az eszközöket.

A kínálatban csak A+ osztályba sorolható, prémium minősítésű felújított készülékek kerülnek, ezek azok a modellek, amelyek szinte új állapotúak, legrosszabb esetben is csak alig észrevehető, pici esztétikai állapottal rendelkeznek, akkumulátoruk kapacitása pedig minimum 85%-os. A felújított készülékkínálat ide kattintva érhető el.

A készülékekhez új töltőadapter és kábel jár. Az összes használt telefonra 1 év kellékszavatosságot vállal a Telekom. Jó tudni, hogy ez nem egyenlő a garanciával, vagy jótállással. A kellékszavatosság csak a vásárlás pillanatában már fennálló hibákat takarja, amelyet ekkor még nem ismerhetett meg a felhasználó.

Ennél egy fokkal jobb ajánlatot kínál a Rejoy, amely szélesebb készülék palettával rendelkezik és immáron 2 év jótállást ad a készülékekre.

Használt iPhone és Samsung telefonokat árul az Auchan

Ez is érdekelhet