Sosem látott mennyiségű hiba tépázza az iPhone-okat

Már több mint 16 éve, hogy Steve Jobs bemutatta az iPhone-t. Az ezt követő években kezdett kialakulni az a kép sokakban, hogy az Apple készülékei rendkívül jól optimalizáltak és nagyon kevés hibát, bugot tartalmaznak – szemben a konkurens Android készülékekkel.

Ez a szemlélet sokak képében él még a mai napig, annak ellenére, hogy elmondható, hogy maga az Android is sokat fejlődött (és sosem volt mindegy, hogy milyen kategóriát vesz figyelembe az ember), valamint az iOS-t sem egy-egy készülékre kell már optimalizálni, hiszen a tavaly szeptemberben megjelent iOS 16-os főverziót is összesen 23 modellre tette elérhetővé az Apple, azt megkapta még az 5,5 éves iPhone 8 széria is.

Minél több eszközön kell jól működnie egy rendszernek, annál több a hiba lehetőség. Az Android esetén ez is okoz problémát sokszor a gyártóknak. És mostanra az Apple-nél is szóba kerül ez. Az iOS 16.2-es frissítés december közepén nem csak több új funkciót hozott a felhasználóknak, de rendszerhibák sorát is.

Több mint egy hónapja érhető el a 16.2-es szoftver verzió és világszerte sok felhasználó panaszkodik különböző hibákra az Apple Support felületein, a közösségi médiában és a fórumokon. Az említett hibák között található a Spotlight keresési problémái, az hogy nem jelenik meg egyes esetekben a billentyűzet az alkalmazásokban, lefagyhat a kamera alkalmazás, vagy gyorsabban merülhet le az akkumulátor, mint a korábbi verziókban. Emellett említést érdemelnek még a Fókusz móddal kapcsolatos gondok, az Apple Music app hibái, illetve a HomeKit kiegészítőkkel való együttműködési gondok. 

Apple iPhone 14 Pro

Sőt, a legújabb és legdrágább modellnél, az Apple iPhone 14 Pro Max készüléknél egy kijelző hiba is megjelent, amely valószínűleg szoftveres eredetű.

A felhasználói panaszok áradatából nem tűnik ki egy-egy készülék, azaz a közel két tucat iPhone modelleket vegyesen érinti több hiba is.

Ha iPhone-t használsz, te találkoztál valamilyen iOS 16 buggal? Írd meg kommentben ide kattintva! Nem csak hogy találkoztál, hanem egyenesen zavar is a hibák tömkelege annyira, hogy legszívesebben kidobnád a telefont néha? Ne tedd, add el inkább gyorsan jó pénzért! Korábban írtunk a Rejoy nevű startupról, amely gyorsan és elég jó áron vásárolja fel az Apple telefonokat (és a Samsung, Huawei, Xiaomi márka készülékeit is). Egy frissen indított promóciójukban ráadásul akár 17 ezer forinttal is többet fizetnek a felvásárlás során a telefonért.

Itt vannak az új Apple MacBook Pro laptopok, majdnem Magyarországon a legdrágább

    Ez is érdekelhet