Április közepén döntenek az újabb lazításokról

A 2,5 millió beoltott magyar lakossal elindult azújranyitás” április 7-én. Hamarosan újabb nyitások jöhetnek.

Gulyás Gergely az április 8-i kormányinfón elmondta, hogy a kormány számításai szerint még áprilisban 4 millió felé halad a beoltottak száma – azaz aki eddig regisztrált, megkapja pár héten belül a vakcina első dózisát.

Gulyás Gergely
Gulyás Gergely

Kiderült az is, hogy az újranyitás következő lépéséről akkor dönt a kormány, amikor elérkezik a 3 millió beoltott polgár – ez várhatóan április közepére lesz meg. 

Egyelőre nem tudni hogy milyen nyitási döntések várhatók, azonban Gulyás Gergely több lehetséges jövőbeli dolgot is elárult. Úgy számol, hogy a vendéglátóhelyek teraszai már április végén kinyithatnak és fogadhatnak vendégeket.

Kiderült az is, hogy bár jelenleg még mindig zártkapus az összes sportrendezvény és nem tudni, hogy ezt mikor törlik el, azonban ha ez megtörténik, csak védettségi igazolvánnyal lehet majd résztvenni. Ez nem csak a budapesti Európa-bajnokság mérkőzéseire vonatkozik, hanem várhatóan minden sportrendezvényre. Egyelőre ennek sincsenek még pontos részletei, de nem elképzelhetetlen, hogy ősszel már csak védettségi igazolás birtokában lehet majd falusi mérkőzésekre is menni.

A Debrecenben létesülő vakcinagyár beruházási költsége 55 milliárd forint lesz. Ebből csak a vakcinagyártó részleg 7 milliárd forint lesz. A Debreceni Egyetem együttműködik a kínai Sinopharm céggel, ez biztosítja a tudományos hátterét majd a munkának.

Indul a Gazdijogsi: oktatás a felelős kutyatartáshoz Magyarországon

    Ez is érdekelhet

    Comments are closed.