Google Wallet: ezt tudja az új alkalmazás a telefonodon

Az Android telefont használók új ikont fedezhettek fel az utóbbi napokban a készülék kijelzőjén, megjelent ugyanis a Google Wallet, amely a korábbi Google Pay-t hivatott leváltani.

A névváltozás új funkciókat, megújult külsőt és friss adatvédelmi beállításokat is kínál a felhasználóknak. a Google Pay, ahogyan a neve is mutatta elsősorban fizetési szolgáltatást látott el. Azonban a Google Wallet ehelyett egy digitális pénztárca szerepébe lépne. Megtartja a fizetési lehetőséget, emellett pedig biztonságos hozzáférést biztosít hűségkártyákhoz, jegyekhez, beszállókártyákhoz, de akár kocsikulcsokhoz is.

Google Wallet: ezt tudja az új alkalmazás a telefonodon

Kocsikulcsot? Igen, vannak már olyan autók, amelyek NFC-s érintőkártyával nyithatók, ez pedig integrálható akár okosórába, okostelefonba is. Igazából ez egy több éves megoldás, amelyet elsőnek a HUAWEI mutatott be még 2018-ban (HUAWEI CarKey), mostanra pedig a Google és az Apple is kínál ilyen szolgáltatást.

A Google Pay fizetési szolgáltatásai továbbra is működnek, elérhetők a Walleten keresztül. A Wallet kiterjesztésre került a Wear OS-es órákra is. A fizetés mellett egyes országokban akár a COVID oltási igazolvány, vagy a jogosítvány is digitalizálható az alkalmazásban.

A Google Walletben beállítható hogy milyen adatok legyen megosztva más alkalmazásokkal, amelyek így, a felhasználó engedélyével együttműködhetnek egymással.

Használt iPhone és Samsung telefonokat árul az Auchan

Ez is érdekelhet