Ha 700 forintért vennél iPhone-t, akkor téged is csúnyán át fognak verni

Visszatért az évek óta alkalmazott, olcsó kártyás csalási megoldás, amikor nagy cégek nevében, értékcsökkentett termékekkel csábítják az embereket.

Ezúttal az eMAG nevében kínálnak a Facebookon csomagolássérült Apple iPhone 14 Pro (Max) készülékeket, legalábbis a poszt szerint ezt adnák. Ahogyan írják, a szállítás során megsérült a csomagolás, ezért adják el a készüléket 700 forintért. Értelemszerűen nem kell túl sokat gondolkodni azon, hogy ez egy átverés.

Mindenképpen érdemes tiszta fejjel, reálisan gondolkodni. Ha megnézzük a kereskedők ajánlatait, egy több mint fél millió forintos okostelefonról van szó, így semmi realitása nincs annak, hogy az eredeti árának 0,1%-ért adja el egy kereskedő.

Ha 700 forintért vennél iPhone-t, akkor téged is csúnyán át fognak verni

Természetesen ezt nem az eMAG hirdeti és nem is az eMAG weboldalára irányítanak. A csalók egy hamis weboldalra vezetik a felhasználót, ahol arra kérik, hogy töltsön ki egy űrlapot és fizesse ki a 700 forintot bankkártyával, hogy megkaphassa a csomagolássérült iPhone 14 Pro Max készüléket.

Valójában azonban itt a kártya adatokat lopják el és megszerzik a hozzájárulását is a felhasználónak a fizetéshez, így a 700 forintos tranzakció után további súlyos összegeket lophatnak el a kártyát felhasználva.

Évek óta alkalmazzák a csalók ezt a módszert és bármennyire is átlátszó, sajnos a mai napig sokan dőlnek be. Ha megtörtént a baj, a legjobb amit tenni lehet, ha letiltja a felhasználó a kártyáját és rendőrségi feljelentést tesz. Persze ezt a problémát könnyebb megelőzni, a józan ésszel gondolkodni és nem bedőlni az ilyen átveréseknek – mondta Kovács Ádám fintech szakértő.

Az átverés több Facebook-oldalon is feltűnt hirdetésként, így valószínűleg sok felhasználót elérhetett. 

Mindenképpen érdemes észnél lenni az ilyeneknél és nem bedőlni, mert komoly anyagi kár is keletkezhet, amelynek megtérülése nem garantált.

Itt vannak az iPhone 15 modellek és az új Apple órák

Ez is érdekelhet