Hajdú-Biharban az egyik legrosszabb a COVID-19 elleni oltottság aránya

Új átoltottsági adatokat tett közzé a kormányzati koronavírus-portál, Hajdú-Biharban a harmadik legalacsonyabb az arány.

Védőoltásra várók a debreceni OTI-ban
Védőoltásra várók a debreceni OTI-ban

A 2021. december 1-i statisztikán a 12 év feletti lakossághoz viszonyított átoltottság látható. Hajdú-Bihar megyében 63,9%-a van a lakosságnak beoltva a koronavírus elleni vakcinával. Országosan ennél csak Borsod-Abaúj-Zemplén (63,4%) és Jász-Nagykun-Szolnok (61,5%) megyében rosszabb a helyzet. A legmagasabb arány Pest megyében (75,4%) van, amelyet követ Fejér megye (72,4%), illetve a harmadik helyen van Budapest (71,1%).

Hajdú-Biharban az egyik legrosszabb a COVID-19 elleni oltottság aránya

Az országos oltottsági arány 69,7 százalékra jön ki. A legfrissebb, december 2. reggeli adatok alapján Magyarországon összesen már 6 138 885 ember kapta meg a COVID-19 vakcinák legalább első adagját.

Az ismétlő oltás arányában Magyarország az első az uniós listában, 26,19%-kal. Máltán 23,42%-os, Ausztria 22,11%-os az arány. Bulgáriában mindösszesen 1,45%-os az ismétlő oltás aránya. Hollandia, Horvátország, Lettország és Szlovákia nem közölt adatot az ismétlő oltásokról. Az EU-s átlag 10,5%.

December 5-ig tart az oltási akció, amely keretein belül regisztráció nélkül is kérhető a Covid-19 elleni védőoltás első, második és ismétlő adagja is a hazai oltópontokon. Hajdú-Bihar megyén belül Debrecenben az OTI-ban, Berettyóújfaluban a Gróf Tisza István kórházban

Ismétlő oltás nélkül lejárhat a védettségi igazolvány

Forrás: koronavirus.gov.hu

Ez is érdekelhet