Horgászok figyelem! A pecázást is korlátozzák a COVID-19 miatt!

A koronavírus járvány elleni védekezés elérte a horgászokat is, már nem lehet bármikor bárhol pecázni Debrecenben és környékén sem.

Férfi horgászik a tavon lemenő napnál

A Magyar Országos Horgász Szövetség közleménye szerint este 19:00 és reggel 05:00 között nem engedélyezett a horgászat, ugyanis 20:00-tól él a kijárási tilalom. Rendkívül fontos, hogy hiába van valakinek saját telkén stégje, arról sem horgászhat éjszaka, ez ugyanúgy a kijárási tilalom megszegésének minősül.

Hajnali 5:00 és este 19:00 között továbbra is engedélyezett a halfogás, azonban itt is történt korlátozás, vízi járműről történő horgászat kizárólag egyénileg végezhető, akár csónak, hajó, vagy más vízi alkalmatosság, azon csak egy ember tartózkodhat.

A MOHOSZ közleménye felhívja a figyelmet arra is, hogy a halőrök a megszokott feladatokon túl jelentési kötelezettséggel rendelkeznek a hatóságok felé, ha valaki megszegi a kijárási tilalmat, esetleg házi karantén alatt állnak. valamint ha olyan horgászt látnak, aki egyértelműen beteg (jellemző tüneteket tartósan mutat), annak megtiltják a horgászatot.

Újra védett idősávot kaptak a 65 év felettiek az üzletekben

Nem jó ötlet a kutya beszerzés kijárási tilalom ellen

Magyar Posta: az első óra az időseké, egyedi várakozási rend

Forrás: MOHOSZ

Ez is érdekelhet