Magukat szívatják a gyorshajtók a Szabó Kálmán utcán

A Rendőrség egyre több olyan felvételt tesz közzé, amelyen civil járműből, vagy akár drónról igyekeznek kifogni a szabálytalan, veszélyesen közlekedő autósokat.

Ittas és bódult sofőröket keresnek egész héten a Rendőrség munkatársai

A hivatalos indoklása ezeknek az, hogy nagyon sok szabálytalankodó autós, ha rendőrt, vagy rendőri ellenőrzést lát, akkor azonnal szabálykövető magatartást vesz fel, azonban ha nem lát rendőrt, akkor bizony komolyabb, akár életveszélyes manőverek is történnek.

Nem lehet minden útjelző tábla mellé se rendőrt, se kamerát állítani, egy tény. És mi sem igazolja jobban, hogy sok közlekedő valóban csak akkor szabálykövető, ha tudja, hogy valaki, vagy valami büntethet érte, azt jól bizonyítja a Szabó Kálmán utca helyzete, esete.

A debreceni Szabó Kálmán utca elején 30 km/h sebességű forgalomlassító tábla van kihelyezve, amelynek oka az ott lévő általános iskola, sok kisgyermek, a jelenlétük indokolja a lassabb sebességet és fokozottabb figyelmet. Április végén fix telepítésű trafipaxot helyeztek el az útszakaszon, amely ellenőrizni tudja azt, hogy az autósok valóban betartják-e a szükséges sebességhatárt.

A DEBRECENBEN HALLOTTAM csoportban is kikerült erről egy poszt, amelyen látható a kihelyezett tábla, amely előre figyelmezteti az autósokat arra, hogy igen, ellenőrizni fogják őket, hogy betartják-e a sebességet.

Magukat szívatják a gyorshajtók a Szabó Kálmán utcán

Néhány komment az adott poszt alól:

“Költsék gyógyszerre a bevételt”

”úgy hiányzott, mint ablakos tótnak a hanyattesés”

“Inkább a kamionosokat vadásznák le. Hullik a vakolat reped a fal, törik a fákat dübörögve tolják 50-60 -nal a hatalmas szörnyeket!”

“Kardos utcára is lehetne hasonló. Lakó-pihenő övezet, 30km/h korlátozás, sebesség amivel mennek kb. 70-80. Próbáld tartani a harmincat…”

“Nem lenne egyszerűbb az iskola/óvoda miatt nem száguldozni, mint fosni a traffipaxtól?”

A kommentek jellemzően két táborra oszthatók:

  • Az egyik tábor támogatja, hogy nem csak tábla van, hanem ellenőrzés is annak betartásáról
  • A másik tábor pedig valamilyen oknál fogva gál ellene, habár a trafipax a szabályosan közlekedőket eddig sem büntette. Valószínűleg ez lehet a probléma az esetükben.

Az április 28-i, telepítésről szóló posztot követően május 2-án, hétfőn felbukkant egy újabb poszt, ez már közelről fotózta a telepített egységet, jól láthatóan megörökítve, hogy nincs benne kamera.

Magukat szívatják a gyorshajtók a Szabó Kálmán utcán

Ismét pár komment válogatás ezen poszt alól:

“Köszönjük szépen”

“volt benne? vagy csak riogattak?”

“Yeah, mehet újra mindenki 70-el”

“Csütörtökön 11 óra 43 perckor biztos volt benne , pénteken délben már a kezemben volt a végeredmény, céges kocsival.”

“Lehet üres marad …

Ha nem akkor zacskót rá!”

“Ragasszatok már a plexire egy matricát ”

“Reá kell önteni egy kis kromofágot azt hadd nézelődjön…”

“Szerintem ez még mindig korrektebb, mert valóban pozitív eredményt akarnak elérni az iskola miatt, nem úgy mikor csak a pénz beszedés megy a bokorbol kamerazva, vagy különböző helyeken elbujva.”

A kommentekből megint kiderült, hogy van egy réteg, amely kifejezetten tiltakozik a sebességmérés miatt, még egy általános iskolánál is. Ők valószínűleg nem tartják be a sebességkorlátozást és nem zavarja őket, hogy gyerekek járhatnak a környéken és nagyobb figyelemre volna szükség. Ahogyan látszik is a kommentek között, volt is olyan, aki hamar el is könyvelte a bírságot.

Azt követően, hogy a poszt megjelent, sokan gondolhatták, hogy a kihelyezett jelzőtábla, amely jelzi a sebességmérést, csak beetetés és nincs is kamera az egységben.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy csütörtökre megszaporodtak azon kommentek, rádiós bejelentések, Facebook posztok, amelyek arról szólnak, hogy bizony van kamera, amely büntet is.

Mit lehet tenni ilyenkor? 30-as táblánál olyan sebességgel közlekedni, amelyet vállalni lehet mind a forgalom szempontjából, mint a sebességmérő szempontjából. Ha ez 30 km/h, akkor ennyi. Lehet utalni arra, hogy “gyógyszerre költsék”, vagy “basszák meg”. De alapvetően ez a gép egy olyan csekket készít elő, amiért mindenki maga dolgozott meg.

Te lassabban hajtasz, ha rendőrt, vagy trafipaxot látsz? Máshogy közlekedsz akkor, ha tudod hogy nincs a környéken mérés? Írd meg nekünk kommentben, IDE KATTINTVA!

A Csapó utcán két gyalogost is elüthetett volna egy felelőtlen autós

Szembe sávban, autók között versenyzett a Mester utcán

Eltiltották a vezetéstől, így is a volán mögé ült

Cserbenhagyásos gázolás történt a Pósa utcán

530 lóerős BMW cikázik Debrecenben a Rendőrség új videójában

Ez is érdekelhet