Remek hírek a Józsán élőknek

Tovább folytatódik a közlekedésfejlesztési program Józsán. Szerdán a Harmat utca teljes hosszúságában elindult a nagyfelületű aszfaltozás. A Debrecen 2030 program több józsai városrész fejlesztést tartalmaz, amelyek támogatásáról döntött nemrég a kormányzat, így a lakosok számára fontos úthálózati korszerűsítések valósulhatnak meg hamarosan, első lépésként a tervezés elindításával. A részletekről Papp László, Debrecen polgármestere és Balázs Ákos, alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője számolt be.

 

A Józsa településrész fejlesztések három fontos területre fókuszálnak.

Ezek az oktatás, a környezetvédelem és a közlekedés.

– Soha ilyen közel nem voltunk ahhoz, hogy Debrecen és Józsa 2×2 sávon kapcsolódjon egymáshoz – mondta Papp László polgármester. A közbeszerzési értesítő megjelenése fontos mérföldkő abban a tekintetben, hogy a kivitelezés tervezése hamarosan elkezdődhessen.

Ennek keretében a Debrecen-Józsa északi tehermentesítő út – az M35-ös autópálya és a 35. számú főút között-, valamint a 35. számú főút Debrecen-Józsa és a 354. számú főút közötti szakasz 2×2 sávra történő fejlesztésének kiviteli tervezése történik meg.

A D2030 program keretében folytatódnak városszerte a nagyfelületű útjavítási munkálatok. Ezek elsődleges célja az elöregedett és tönkrement aszfaltburkolatok kicserélése és szükséges esetben az útpálya-szerkezet javításaa közlekedés biztonságának érdekében.

Összesen mintegy félmilliárd forint értékű forrást biztosított az önkormányzat az elmúlt négy évben Józsa településrész úthálózatának fejlesztésére: nagyfelületű aszfaltozásra és útépítésre.

Józsán a nagyfelületű aszfaltozás: a Függetlenség utca második üteme után a Harmat utcában is megkezdődik, megújul a 35. sz. főút és Sillye Gábor utca közötti teljes útszakasz. A Harmat utca jelentős gépjárműforgalmat bonyolít le, és a DKV Zrt. működtetésében álló tömegközlekedési járatok is közlekednek rajta, így az erős forgalmi terhelés miatt szükségessé vált az útszakasz bővítése és korszerűsítése.

Ezt a hírt Kósa Lajos országgyűlési képviselő is megerősítette:  „Remek hírrel szolgálhatunk a Józsán élőknek, mert megépül a 35-ös főút kétszer két- sávosítása.  

Józsa dinamikus fejlődésével igyekszünk tartani az útfejlesztések terén is a tempót, hogy minél komfortosabban és biztonságosabban közlekedhessenek a városrészben élők. Megépül az összekötő csomópont a 35-ös főút és az autópálya között, ez jelentősen tehermentesíteni fogja a Józsán áthaladó forgalmat. Az október végéig tervezett munkálatok ideje alatt a DKV járatai elkerülő útvonalon közlekednek, köszönjük előre is a környéken élők türelmét!” – zárta gondolatát a honatya.

 

 

 

Ez is érdekelhet