Sokszínű programok a gyereknapi hétvégére!

 

Közeledünk május utolsó vasárnapjához, ami azt jelenti, hogy pár nap múlva itt a gyereknap. Erre a hétvégére több kiváló, szórakoztató és érdekes programmal rukkolt elő Debrecen városa.

Gyermeknapi karszalagos hétvége az Állatkertben

Ahogyan arról korábban már részletesebben is beszámoltunk május 28-án és 29-én a gyerekeké lesz a főszerep a Debreceni Állatkert és Vidámparkban, ugyanis számos sokszínű programmal és korlátlan játékgéphasználattal várják az érdeklődő kicsiket és nagyokat egyaránt. Emellett persze az állatkert saját ünnepeltjeiről sem felejtkezik majd meg, hiszen többek között az országban egyedüli kardszarvú antilopborjakra és a dél-afrikai sülkölykökre is különös figyelmet szentelnek majd a hétvégén a gondozók.

A normál belépő mellett megváltható karszalagos belépők felnőtteknek fejenként 4500, gyermekeknek 5500 Ft-ért kaphatók az intézmény pénztáraiban a rendezvény ideje alatt vagy – kényelmes és gyorsított bejutást biztosítva – online elővételben. A kényelmes és gyors bejutás érdekében javasolt a jegyek online megvásárlása a www.ticketbase.eu/zoodebrecen.hu oldalon.

Debrecen Drive

 

Ahogyan már oldalunkon is megjelent, idén május 27 és 29 között rendezik meg a Debrecen Drive-ot, amely az ország legnagyobb járműipari seregszemléje. A Nagyerdő szívében több mint 50 ezer négyzetméteren, mintegy 500 különböző járművel találkozhatnak az érdeklődők a számtalan program mellett. Ráadásul idén első alkalommal rendezik meg a Mini Drive-ot, ami a Forma-1-es versenyek világát idézik – így az eheti Monacoi Nagydíj mellett a debreceniek kicsit „személyesen” is belecsöppenhetnek az autóversenyzés nyüzsgő világába. Ezen felül Night Drive és Harley Davidson találkozó is színesíti majd a programok sorát és többek között olyan nagy nevekkel is találkozhatnak a városlakók, mint Winkler Róbert, Szujó Zoltán vagy éppen Vályi István.

Az eseményről, a programokról, illetve a jegyárakról bővebben a rendezvény honlapján olvashatnak.

Gyermeknapi hétvége az Agórában

Május 28-án és 29-én kedvezményes jegyekkel és érdekes programokkal várják a kisgyermekes családokat az Agóra Tudományos Élményközpontban. Többek között játékosan, és gyermekek számára megérthetően azt is bemutatják majd a kicsiknek, hogy milyen reakciókat produkál a különböző fizikai jelenségek következtében egy lufi, vagy éppen azt, hogy a különböző robotok milyen sportágakat tudnak űzni, vagy milyen sportágakban használják a robotika technológiáját.

A további programok és azok részletes leírása megtalálható az Agóra honlapján.

 

Ez is érdekelhet