Szelektív hulladékgyűjtőknél bírságol a Közterület-felügyelet

Városszerte okoz komoly gondokat a szelektív hulladékgyűjtők környékén illegálisan elhelyezett hulladékok. Bár a legtöbb ilyen szigetnél van figyelmeztető tábla, amelyen leírják, hogy tilos a nem oda való hulladékok elhelyezése, ennek ellenére is gyakori a környezetet is szennyező és elcsúfító illegális lerakások.

Szelektív hulladékgyűjtőknél bírságol a Közterület-felügyelet

 A Debreceni Közterület-felügyelet jelentése szerint fokozott ellenőrzéseket tartanak a szelektív hulladékgyűjtők környékén. Ennek eredménye során több személyt vontak intézkedés alá. Éves szinten 40-50 esetben sikerül tetten érni az elkövetőket, azonban sok esetben a kihelyezett hulladékokon olyan adatok (például név és cím) található meg, amely alapján könnyen beazonosítható az eredete és szintén eljárást lehet indítani.

Akár 150 ezer forint is lehet a bírság

Az illegális szemétlerakás szabálysértés, tettenérés során akár 150 ezer forintos bírságot is kaphatnak.

A szelektív hulladékgyűjtőbe nem elhelyezhető lakossági hulladékot díjmentesen lehet leadni az István út 138. alatti Lakossági Hulladékudvarban, illetve a Vértesi út 9/b alatt található Debreceni Regionális Hulladéklerakóba.

A közterület felügyelet a jövőben is fokozottan ellenőrzi a szelektív hulladékgyűjtők környékét és az illegális hulladékgyűjtések tettenérése esetén bírságot kapnak az érintettek.

Hamarosan az élelmiszer-hulladékot is lehet majd szelektíven gyűjteni

Ez is érdekelhet