Van otthon régi telefonod? Vidd vissza a Yettelhez, hogy újrahasznosítsák!

Az elektronikai hulladékok begyűjtése és feldolgozása egyre égetőbb probléma lenne, hiszen óriási mennyiség termelődik belőle világszerte.

A Yettel felmérése rámutatott arra, hogy nagyon sok nem használt elektronikai terméket tárolnak az emberek otthon, amelyek nem csak a helyet fogják, valójában veszélyes hulladéknak és értékes nyersanyagnak is számítanak.

A felmérésre választ adók 63%-a mondta, hogy van otthon mobil eszközük, amelyeket nem használnak. Ezekben ráadásul a beépített akkumulátor különösen veszélyes is lehet. Ezen kívül sokaknak vannak nem használt töltői és kábelei (61%), fej- és fülhallgatói (47%), videó-, CD-, DVD-lejátszói (42%), számítógépe (39%), de még magnókat, hifiket, tévéket és monitorokat is 35-38% őrizget. Emellett már megjelentek az újabb kor elektronikai hulladékai, ilyenek a bluetooth hangszórók (17%) és az okosórák, fitnesz karkötők (15%).

Videón hogyan hasznosítják újra az elektronikai hulladékot Magyarországon

A szolgáltató elindított egy visszagyűjtési programot, amelyben az otthon tárolt, nem használt, akár működésképtelen telefonokat szeretné visszagyűjteni.

A cég weboldala szerint már közel 3000 darab régi készüléket adtak le náluk. Ezekben értékes fémek, öregedő akkumulátor és megannyi, a környezetre káros, vagy éppen újrahasznosítható anyag található meg.

A szolgáltató egyedi kedvezményeket is ígér a telefont leadók számára. További részletek a Yettel weboldalán.

40 ezer forintos állami támogatással lehet lecserélni a régi telefonokat

Gyakrabban cserélünk telefont, mint indokolt volna, ami nagy baj

Ez is érdekelhet