Védettségi igazolással jöhet az újranyitás Magyarországon

A péntek reggeli Kossuth Rádióban adott interjújában nem csak a középiskolák nyitásáról beszélt Orbán Viktor, hanem a jövőbeli tervekről is.

Orbán Viktor bejelentése: a korlátozó intézkedések január 11-ig maradnak
Orbán Viktor bejelentése 2020. december 7-én.

Tegnap Gulyás Gergely már elmondta, hogy 3 millió beoltott után döntenek az új nyitási lehetőségekről, ami 3,5 millió beoltott után jöhet el. Orbán Viktor most azt mondta, hogy a lépések a beoltottak számától függ, de természetesen a járványügyi adatokat is figyelni kell mellette.

„Van is egy sorrendem, tehát először az iskolákat kell kinyitni, aztán az éttermeket, aztán a szállodákat, és utána a jeggyel látogatható kulturális, sportrendezvényeket, mozikat, konditermeket. Ez a sorrend. Hogy pontosan mit mikor lehet megtenni, azt majd az oltások száma határozza meg. Abban reménykedem, hogy április 19-én elérjük a 3,5 milliót és a következő lépéseket meg lehet tenni. Most az iskolákkal próbálkozunk először. Én úgy látom, hogy május elején a 4 milliót el fogjuk érni, közel leszünk ahhoz, hogy mindenki, aki regisztrált, megkaphassa az oltást, és akkor a védettségi igazolvánnyal szerintem már lehet koncertre menni, moziba menni, szállodába menni. Utóbbiakkal már várni kell egy kicsit, de szerintem közel vagyunk ahhoz, hogy a védettségi igazolvánnyal látogatható társadalmi-közösségi események is mind elérhetőek lesznek a számukra” – mondta Orbán Viktor

Az iskolák megnyitása után tehát jöhetnek a kulturális, a sport események megnyitása is, azonban ahogyan utalt is rá a miniszterelnök, sokmindent fognak a védettségi igazolás meglétéhez kötni – ehhez az oltás első dózisát kell megkapni, vagy a COVID-19 fertőzésen átesni, ezt követen él bizonyos ideig a védettség és ezzel együtt jár a védettségi igazolás.

Május 10-én nyitnak a középiskolás, nem lesz szóbeli érettségi

Április közepén döntenek az újabb lazításokról

Április 7-én elindult a korlátozások fokozatos feloldása

Ez is érdekelhet

Comments are closed.