A debreceni Trans-Sped bevásárolta magát a Webshippy-be

A magyar tulajdonú, debreceni illetőségű Trans-Sped megvásárolta az MFB csoporthoz tartozó Hiventures Zrt. tőkealap-kezelő 27%-os részesedését az e-kereskedelmi logisztika digitalizálásban úttörő startupban.

A Trans-Sped ezzel beléphetett a hazai e-kereskedelmi logisztikai piacra, valamint saját fulfillment szolgáltatást indíthatott. A Webshippy szoftverére építve bonyolítja le a cég a jövőben az online kereskedelemmel foglalkozó ügyfelei logisztikai folyamatát, mellette pedig résztulajdonosként profitál a Webshippy meglévő 1000 ügyfelének kiszolgálásából.

A debreceni Trans-Sped bevásárolta magát a Webshippy-be
Perényi András (Webshippy ügyvezető), Vorobcsuk Zoltán (Webshippy társalapító), Fülöp Szabolcs (Trans-Sped ügyvezető)

A Webshippy szoftvere az egyik legmodernebb kiszervezett e-logisztikai szolgáltatást nyújtja Magyarországon. Már több mint ezer webáruház rendeléseit szolgálja ki központjából. A webáruházak beszállítják készleteiket a Webshippy raktáraiban, a cég pedig megoldja az értékesített termékek raktározását, csomagolását, kiszállítását, de akár a számlázást is. A digitális nagykereskedelmi piactéren is van előnye, hiszen a vásárlók többszáz beszállító termékéből válogathatnak egy helyen.

A Trans-Sped 30 éves nagyvállalati logisztikai tapasztalatával segíthet a tudásmegosztásban és forrásbevontásban a magyar startupnak, így akár a régiós terjeszkedés is megtörténhet újabb raktárokkal, valamint segíthetnek a szállításban is. A Webshippy raktárait az elkövetkező hónapokban robotizált rendszerrel szerelik fel, segítve és optimalizálva a logisztikai feladatok ellátását.

„A Trans-Sped komplex, raktárlogisztikát, szárazföldi, légi és tengeri szállítmányozást, vámszolgáltatás és termelési logisztikát is lefedő tevékenységet végez, melyekből csak a raktárlogisztikát több mint 350 fővel és 200.000 nm-en valósítja meg. A Webshippy által fejlesztett technológiával pedig már minden, az online kereskedelemhez kapcsolódó háttértámogatási igényt is ki tudjuk elégíteni. A Trans-Sped országos és nemzetközi logisztikai rendszere a Webshippy szoftverével kiegészülve olyan nagy kereskedő és gyártó cégek magas szintű kiszolgálására is képessé vált, akik eddig ódzkodtak a digitális értékesítéstől a háttérlogisztika bonyolultsága miatt” – mondta el Fülöp Szabolcs, a Trans-Sped ügyvezetője.

„A Hiventures küldetésének része a startup ökoszisztéma katalizálása, és az egyetlen szervezet, aki valamennyi vállalkozói életszakaszban, így már ötletfázistól egészen a nemzetközi terjeszkedésig biztosít egymásra épülő tőkefinanszírozási programokat, 15 millió forinttól akár 1 milliárd forint befektetésig. Büszkék vagyunk rá, hogy a Webshippy-t végig tudtuk kísérni ezen az úton, ahogyan az is öröm, hogy korábbi tulajdonrészünk magyar kézben maradt. Intézményi tőkefinanszírozóként természetesen minden befektetés esetében a nyereséges kiszállás a végső cél. A napokban négyéves tőke-alapkezelőnél az új források kihelyezése mellett az idei év és 2022 is várhatóan a hasonlóan sikeres exitekről fog szólni. Bár Magyarországon a befektetők exit periódusa jellemzően 5-7 év, illetve ahogyan a járványhelyzet lassítja a gazdaságot, úgy kitolhatja ezt az időszakot is, mi számítunk arra, hogy az innováció és a startup világ bizonyítani fogja, hogy ilyenkor is kelendő” – mondta Katona Bence, a Hiventures Zrt. vezérigazgatója

Forrás: Trans-Sped

Ez is érdekelhet