Három elektromos modellel érkezett a BYD Magyarországra

Új autógyártó jelent meg Magyarországon, a BYD. A kínai márka nem ismeretlen hazánkban.

Build Your Dreams – ennek rövidítése a BYD, a kelet-közép-európai régióban először Magyarországon kezdi el az értékesítést, emelett pedig már további 18 európai piacon fellelhető a gyártó.

Három elektromos modellel érkezett a BYD Magyarországra

Hazánkba három személyautó érkezik első körben, az Atto 3, a Dolphin és a Seal, illetve jön egy kishaszongépjármű, az ETP 3 is. Első körben a Wallis Motor Dél-Pesten, a Duna Autó Észak-Budán nyitott bemutatótermet a BYD márkának, viszont a cég 2 éven belül legalább 20 kereskedésből hálózatot szeretne kiépíteni.

A piacra lépéskor az új járművekre 6 év, vagy 150 ezer kilométer garanciát vállal a BYD, míg az energiatároló akkumulátorokra 8 év, vagy 200 ezer kilométer garancia érvényes. A vásárlók 24 órás országúti segélyszolgálatot is kapnak az autó mellé, valamint a márka megkezdte az országos szervizhálózat kiépítését.

BYD Atto 3

Az Atto 3 egy elektromos SUV 420 km-es WLTP szerinti hatótávot kínál, 15,6 kWh/100 km fogyasztással. A BYD e-Platform 3.0 padlólemezre épül és a BYD fejlesztette Blade akkumulátorral van ellátva. Az akkumulátor 88 kW-os egyenáramú gyorstöltéssel 30%-ról 80%-ra 29 perc alatt tölthető fel.

Három elektromos modellel érkezett a BYD Magyarországra

BYD Dolphin

Egy fiataloknak szán, kisebb egyterűről van szó a BYD Dolphin esetében, amely 427 km-es  WLTP- szerinti hatótávot kínál. A kisautó 345 literes csomagteret kínál, amely a hátsó ülések lehajtásával 1310 literre bővíthető. A kis autóhoz elérhető a hatalmas panoráma napfénytető, amely fénnyel árasztja el az utasteret. A Dolphin is az e-Platform 3.0-ra épül és Blade rendszerű akkumulátort kapott.

Három elektromos modellel érkezett a BYD Magyarországra

BYD Seal

A kínálat csúcsmodellje a Seal, amely egy sportos szedán modell, akár 570 km-es WLTP szerinti hatótávval, hatalmas, 82,5 kWh-s akkumulátorral, összkerékmeghajtással, 3,8 másodperces gyorsulással 100 km/h sebességre.

Az autó belterében lévő 15,6”-os multimédiás képernyő nem csak hatalmas, elforgatható 90 fokkal, így álló és fekvő módban is használható. Itt is elérhető a hatalmas napfénytető, valamint két vezeték nélküli töltő is okostelefonok számára.

Három elektromos modellel érkezett a BYD Magyarországra

A 402 literes hátsó csomagtér mellé elől is elérhető egy 53 literes tároló. Az autó támogatja a 150 kW-os egyenáramú töltést, amivel 26 perc alatt 30%-ról 80%-ra tölthető az akkumulátor.

A legolcsóbb modell a BYD Dolphon, amely 11 forintról indul. Az Atto 3 ára 14 millióról startol. A Seal 18 millió forintos áron indul Magyarországon.

Ez is érdekelhet