Tavaszi sminktrendek

Debreceni sminkeseket kérdeztünk

2022 tavasza ragyogást és pasztellszíneket hoz az életünkbe. Várhatóan olyan színek válnak trendivé, mint a rágógumi-rózsaszín, a világoskék és a napsárga. De milyen sminktrendekre számíthatunk 2022 tavaszán? Debreceni sminkesek válaszolnak.

Ritli Virág négy évvel ezelőtt kezdett el komolyabban foglalkozni a sminkeléssel, eleinte hobbiként, de mára már végzettséget is szerzett a szakmában. Jelenleg Faragó Zsuzsanna sminkiskolájában tanul Budapesten.

A sminkelésre úgy tekint, mint egyfajta művészetre, kiteljesedésre. Ez a szakma nem csupán egy kreatív feladat, új emberek megismerésével is jár, energikus személyiséget igényel. Virág szeret emberekkel dolgozni, közvetlen személyiség. Olyan neves személyekkel dolgozott már együtt, mint Mucsi Zoltán, Dánielfy Gergely, Rácz Gergő, valamint Vitáris Iván. Számos videóklipben szerepelt, illetve segédkezett sminkesként egy-egy videoklip elkészítésében.

Virág szerint 2022-ben főként az Eufória-láznak köszönhetően csillogásra és vibráló színekre számíthatunk. A highlighter és a selyempor is hódíthat idén.

Világéletemben azt ajánlottam, hogy legalább egy kicsit csillogjunk, hiszen a nőknek ragyogniuk kell minden élethelyzetben.” 

Virág egyik kedvenc új sminktrendje most bontogatja szárnyait, szó szerint, ugyanis a denevérszárny tusvonalról van szó. Ennek a tusvonalnak az a legfőbb előnye, hogy rejtett szemhéjon is jól mutat. A tusvonal formája a denevérszárnyhoz hasonlít, és csak akkor villan elő a trükkös forma, ha lesütjük a szemünket.

Molnár Fruzsina elsősorban azért szeret sminkesként dolgozni, mert sok csodás nővel ismerkedhet meg munkája során. Mindig arra törekszik, hogy minden nő számára a saját személyiségéhez és igényeihez igazodva a lehető legjobb sminket alkossa meg. Különösen szeret menyasszonyi sminkeket készíteni, örömmel tölti el, ha mindent megtehet azért, hogy a menyasszonyok jobban érezzék magukat, ezáltal részesévé válik a boldogságuknak.

A smink világa sohasem válik unalmassá, hiszen évről éve, hónapról hónapra változnak a sminktrendek.

Megkérdeztük, Fruzsinát, milyen trendi sminkelemekre számíthatunk idén tavasszal. Fruzsina kiemelte a naptej és a fényvédőt tartalmazó hidratálók használatát, melyek segítségével elkerülhető a bőr korai öregedése.

 „Ami az arcunkat illeti, törekedjünk  „a kevesebb néha több” betartására, elég egy lágy fedésű alapozó, a lényeg, hogy egységes bőrképet kapjunk. Az orcánkra használhatunk pirosítót, melyet akár egy picit el is túlozhatunk.”

Fruzsina kitért arra is, hogyan formáljuk a szemöldökünket: finoman, hiszen a természetesség a célunk. Az úgynevezett „fluffy” hatású szemöldök a legdivatosabb idén.

A szemhéjunkat tekintve a 80-as éveket idéző csillogó, fényes szemhéjpúdereket használhatunk. Ezen kívül a neonszínű szemhéjpúderek és tusvonalak is divatossá válnak, ám akkor sem kell aggódni, ha ez nem a te világod, a klasszikus fekete tusvonal idén is nagyon trendi.

Ebben az évben elengedhetetlen az ajkak kiemelése. Erre a száj színénél picit sötétebb szájkontúrceruza és a fényes szájfény kombinációja tökéletes választás.

Szabó Hanna sminktetováló, kozmetikus és Magyar Bajnok Sminkes. Már gyerekkora óta érdeklődött a szakma iránt és 15 évesen kezdett el sminkelni, 18 évesen tetoválni. Mivel a legjobbaktól szeretett volna tanulni, így Dominique Roberts világbajnok sminkeshez fordult, majd Sípos Zitától, Balázs Mariannától tanulta meg a szakma rejtelmeit.

„Kemény munkával sikerült elérnem, hogy már oktassak is, és szuper kis csapat alakult ki nálam. Számomra ez nem csak egy szakma vagy munka, nagyon sokat jelent nekem, hogy a szakmám egyben a hobbim, és azt csinálhatom, amit szeretek, ezért nagyon hálás vagyok a sorsnak.”

Hanna szerint idén tavasszal „a kevesebb néha több” jelige érvényesül. A divat világában pasztell és púderes nude színekre számíthatunk, ezért a sminkben is a halványabb ragyogás, rosegold és arany a legmegfelelőbb választás. Tavasszal csábító hatást kelt a még kissé fakó, visszafogott tónus is. A szemöldök kiemelése kisebb hangsúlyt kap, míg eddig az erős “instaszemöldök” volt felkapott, idén tavasszal és nyáron a „fluffy”, kissé borzos és természetes szemöldök hódít.

Dan Sára gyermekkora óta vonzódik a sminkes szakmához, a szépségiparhoz és a divathoz.

5 éve végezte el a kozmetikus szakiskolát, ezzel egy időben pedig az alap, majd mester sminkes képzést.

„Amint végeztem egyből munkába is álltam, Debrecenben kezdtem el dolgozni a Divinusz hotelben majd rá körülbelül egy évre megnyitottam nővéremmel álmaink szépségszalonját a Pleasure Hair And Beauty Lounge-t.”

Folyamatosan továbbképzésekre jár, minden nap tanul valami újat. Úgy vélekedik, munkájának szépsége, hogy sokszínű emberekkel dolgozhat együtt. Szeret új embereket megismerni, de a „régi motorosok” feltűnése is örömmel tölti el.

Ha valaki a sminkelést, mint hivatást választja, napról napra tájékozódnia kell az új trendekről.

„Ebben a szakmában nincs olyan, hogy sminkes vagyok, és kész nem tanulok többet. Ez a szakma álladó változáson megy keresztül hónapról hónapra, és én ezt imádom.”

Sára naprakész választ adott nekünk arra a kérdésre, milyen irányvonalakat követhetünk 2022-ben. Idén a lágyabb hatású sminkek állnak a porondon. A BB krémek és a kevésbé erős fedésű alapozók nagy népszerűségnek örvendenek idén, illetve a szaténfixálás.

A szemöldökformálás esetében a természetes hatás viszi a prímet. A szemöldökcsont kiemelése is hangsúlyt kap egy leheletnyi highlighterrel, ez optikailag megemeli a szemöldököt, élénkké varázsolja a tekintetet.

A szemhéjakon a füstösebb, de mégis nude árnyalatok és a földszínek soha sem mennek ki a divatból, illetve 2022-ben ismét divatba jönnek a púder színek.

„Szerintem gyönyörű tud lenni egy púder lila szín egy szép tusvonallal, némi strasszkővel feldobva, akár már a hétköznapokra is.„

Tavasszal a rózsásabb árnyalatú pirosítók, bronzosítók elengedhetetlenek, valamint idén is felkapott a highlighter használata.

Egy friss és üde tavaszi sminkhez pótolhatatlan az ajkak kihangsúlyozása. Az idei évben a fényes, finom színárnyalatú rúzsok, szájfények örvendenek a legnagyobb népszerűségnek.

„Sose feledjétek, a smink egy önkifejezési forma, nincs olyan, hogy mit szabad és mit nem. A lényeg, hogy jól érezzétek benne magatokat, és titeket tükrözzön. Remélem tudtam nektek segíteni az idei tavaszi trendekkel. Ecseteket fel!”

 

Ragyogjatok idén is, a tavaszi-nyári szezonban!

 

Biró Kincső

 

 

Ez is érdekelhet