Új, ingyenes elektromos autó töltők váltak elérhetővé Debrecenben

Újabb helyen válik elérhetővé elektromos autó töltő a városban, ráadásul egyelőre ingyenesen lesz használható.

Az elmúlt években számos helyen jelent meg Debrecenben is utcai, vagy épületen belüli töltőállomás elektromos autókhoz. A jövőben a STOP SHOP bevásárlóparkban is lehetőség lesz autót tölteni, Magyarországon 14 helyszínen összesen 116 töltőpontot alakít ki a tulajdonos.

Új, ingyenes elektromos autó töltők váltak elérhetővé Debrecenben

A STOP SHOP üzemeltetője és tulajdonosa, az Immofinanz az Emobility Solutions segítségével indította be a töltőállomását. A modern töltőhálózaton 22 kW teljesítményű AC töltőpont áll a vásárlók rendelkezésére. A teljesen elektromos és plug-in hibrid autók töltése jelenleg ingyen lehetőséges a bevásárlóközpontban, a későbbiekben ez fizetőssé válik és mobiltelefonos alkalmazáson keresztül lesz vezérelhető.

Ahogyan országszerte, úgy Debrecenben is egyre több zöld rendszámmal rendelkező, tölthető autó közlekedik. Ezek töltésre pedig folyamatosan bővül az infrastruktúra. Több szolgáltató is van a piacon, amelyek különböző árszabási megoldásokkal kínálnak töltést az autósok számára.

A Debrecenben épülő, várhatóan 2025-től termelő BMW gyárban is kizárólag elektromos hajtáslánccal rendelkező modellek készülnek majd. Emellett a dél-koreai EcoPro BM is elektromos autók akkumulátorába gyárt majd katódot a városban épülő új gyártóegységében.

12 új elektromos Mercedes buszt vásárolhat a DKV

Itthon is lehet már hidrogénhajtású autót vásárolni és tankolni is

Ez is érdekelhet