Vége a korlátozásnak, elkészült a debreceni Sárga dűlő I. ütemének aszfaltozása

A beruházás részleteiről sajtótájékoztató keretében számolt be a helyszínen Piros Zoltán önkormányzati képviselő 2023. szeptember 15-én.

Amint azt a képviselő elmondta, augusztus 28-án kezdődött meg, s örömteli, hogy a tervezett határidőnél egy héttel korábban, mostanra elkészült a Szepes városrész megközelítését szolgáló debreceni Sárga dűlő I. ütemének nagyfelületű útfelújítása.

Így 2023. szeptember 15-től újra korlátozások nélkül használható ez az útszakasz.

Piros Zoltán

A Sárga dűlőnek a hajdúszováti út és a szeméttelepi út közötti szakaszán az elöregedett aszfaltburkolat, az útpadka, valamint a vízelvezető árkok felújítása valósult meg, 640 méteres hosszon, mely munkálatokra Debrecen önkormányzata bruttó 50 millió forintot biztosított.

A DKV Zrt. 39-es jelzésű helyi járatú autóbuszai 2023. szeptember 15-én üzemkezdettől újra a régi, az utasok által megszokott útvonalon közlekednek.

Piros Zoltán hangsúlyozta: ez a beruházás is jól mutatja, hogy Debrecen önkormányzata nem csak a belső, hanem a külső városrészek – így Szepes – lakóinak igényeinek megvalósítását is szolgálni kívánja.

A Sárga dűlő felújításának folytatását további két ütemben, különböző források felhasználásával tervezi az önkormányzat – mondta a képviselő.

Piros Zoltán kiemelte: választókörzetében, a déli városrészben az utóbbi időszakban jelentős fejlesztések megvalósítása kezdődött el – így például az Epreskerti általános iskola tornacsarnokának építése, útépítés a Tégláskert területén –, valamint egy a Tégláskertet, az Epreskertet és a Mikepércsi utat összekötő járdaszakasz építése is várható.

Forrás: DMJV

Ez is érdekelhet